Om Camp Femern Bælt

Da det i 2011 blev aftalt, at der skulle bygges en tunnel under Femern Bælt, var det grundlaget for en masse nye jobs. For man bygger jo ikke bare lige verdens længste sænketunnel. Men det ved du bedre end os, for hvis du er landet på vores hjemmeside, er det sikkert fordi, du er en af de mange dygtige folk, der er på opgaven. Du er her sikker også, fordi du leder efter et godt sted at stille din kuffert og overnatte, hvis du er en af de mange, der er udstationeret i forbindelse med arbejdet.

Camp Femern Bælt er nemlig til alle jer, der arbejder for at få skabt en tunnel under Femern bælt. Hvis du ikke bor lige i nærheden af arbejdspladsen i Rødby, så har du nemlig brug for et sted at overnatte, mens arbejdet står på. Det er det, vi tilbyder – og meget mere.

Kvalitetsbeboelse i overensstemmelse med offentlige krav

Det er vores opgave at sørge for, at du har et ordentligt sted at bo, mens du er udstationeret. Vi tilbyder nemlig mere end blot et sted at sove. Det gør vi fordi, hvis du er udstationeret, så kommer meget af dit liv til at centrere sig om dit arbejde. Du er væk fra familie, venner og kendte rammer, og vi vil gerne tilbyde dig mere end et sted, hvor du kan hvile kroppen mellem arbejdsdage. Det er også helt i henhold til de krav, der er stillet i forbindelse med byggeriet af Femern-tunnelen, hvor der netop er sat krav til arbejdernes indkvartering.

Femern A/S, som er ejet af den danske stat, er bygherrer på tunnel-forbindelsen under Femern Bælt. Det er et stort byggeri, der kræver mange hænder. Derfor skal der en masse ekstra boliger til for at huse de mange arbejdere, der er på projektet. Femern A/S stod selv for de første 100 boliger for at sætte standarden.

Steen Lykke, der var teknisk direktør for virksomheden i 2013, udtalte i sin tid, at det var vigtigt for Femern A/S, at de stillede krav i kontrakten til entreprenørerne på opgaven, der gjorde vigtigheden af ordentlig indkvartering klart. Derudover ønskede bygherrerne altså selv at stå for de første boliger, så de kunne sætte standarden for byggeri, der blev tilbudt de udstationerede arbejdere.

Det kommer samlet til at tage ca. 8,5 år at bygge Femern-tunnelen, og i løbet af den tid kommer der til at være rigtig mange folk inde over projektet, og de kommer ikke alle fra nærområdet. De mennesker skal have et sted at bo, og det skal være i gode og bekvemme rammer.

Der stilles høje krav til tunnel-arbejdernes boligforhold

Der skal ikke så lidt til for at leve op til de krav, som bygherrerne på projektet har stillet til de udstationeredes boliger. Det er nemlig slet ikke nok med et godt sted at sove. Der skal tages højde for, at folk har familie derhjemme, som de skal kunne komme i kontakt med. Det er også vigtigt, at der er mulighed for at være social i sin fritid, så arbejderne ikke er bundet til værelserne, når arbejdsdagen er omme.

Men fordi, de er her for at arbejde, er det også vigtigt, at det er muligt at kunne trække sig tilbage på komfortable værelser, og der er strikse krav om et lavt støjniveau. Det er nemlig utroligt vigtigt med en god nats søvn, når dagen byder på hårdt arbejde.

Her er et klart overblik over nogle af de krav, der stilles til boligerne:

Kom let til og fra dit arbejde ved Femern Bælt

Camp Femern Bælt har tre store bygninger, som vi har klargjort til netop arbejderne på Femern-forbindelsen. Vi lever derfor fuldt ud op til kravene om gode forhold til tunnel-arbejdere. Uanset om der er tale om håndværkere eller funktionæransatte, og uanset om dit arbejde overvejende kommer til at foregå i et af vores dertil indrettede kontorlokaler, eller om du befinder dig midt i orkanens øje ved byggepladsen til den kommende Femern tunnel.

Vores camp ligger nemlig i Søllested, som befinder sig ca. 20 km fra Rødbyhavn, hvor Femern tunnel-byggeriet foregår. Herfra vil det være muligt at tilbyde bustransport til og fra arbejde.

Bo tæt og komfortabelt ved Femern Bælt

Vores formål er at tilbyde den udførende entreprenør indkvartering, der lever helt op til den standard, som Femern A/S satte i sin tid. All værelser er enkeltværelser, 27 af dem er med bad og toilet og de resterende har fælles bad og toilet.
Vi har en kantine, hvor alle dagens måltider bliver serveret som er den del af “pakken” ved at bo på Camp Femern Bælt.

Men vi går ikke kun op i gode forhold, fordi det er et krav. Derfor har vi lagt særlig meget energi i at optimere vores boliger, så de virker hjemlige. At bo her skal være så bekvemt, som var du hjemme hos dig selv. Der er dog nogle enkelte forskelle mellem dit hjem og din nye indkvartering ved Femern Bælt.

Når du er en hårdtarbejdende håndværker på den kommende Femern tunnel og bor hos os, får du:

    • Tre måltider om dagen. Klargjort af vores dygtige personale.
    • Adgang til fritidsaktiviteter som f.eks billard- og bordtennis, hvor du kan tilbringe nogle hyggelige timer med de andre lejere.

Det skal nemlig også være hyggeligt at være udstationeret, hvis du spørger os.

På ejendommen er der både kontorfaciliteter og mødelokaler. Det betyder også, at vi både kan tilbyde indkvartering til de håndværkere, der bruger deres arbejdsdage ved Rødbyhavn såvel som funktionæransatte, der har brug for kontorpladser.

Ideel indkvartering til alle arbejdere på den kommende Femern tunnel

Den indkvartering, som vi tilbyder, ligger både bekvemt i forhold til byggepladsen til Femern Bælt-tunnelen ved Rødbyhavn, og er optimal for håndværkere såvel som funktionærer. Med velindrettede værelser, mødelokaler og kontorfaciliteter er det både muligt at overnatte og arbejde tæt på byggeriet af tunnelen under Femern Bælt. 

Her er altså ideelle muligheder for at balancere arbejde med fritid, selvom det er arbejde, der bringer dig til området. Fritid er nemlig vigtigt for vores ydeevne, når vi er på arbejde. Faktisk viser undersøgelser, at der er flere fordele ved at prioritere fritid:

  • Vi bliver gladere
  • Har færre smerter
  • Mere energi

Derfor er det virkelig vigtigt, at de boliger som tilbydes tunnel-arbejderne ved Femern Bælt, giver optimale muligheder for at udnytte fritiden, så grænsen mellem arbejde og fritid ikke bliver for flydende.

Vi tilbyder flere muligheder for at lægge arbejdet fra sig – både fysisk og mentalt – så den almene glæde og sundhed fremmes:

  • Hyggeligt fællesrum med bordtennis og billard.
  • Overnatningsmuligheder til familie, så det er muligt at få besøg
  • Smukke omgivelser med mulighed for en god gåtur.

Træk dig tilbage og nyd roen på private værelser

Vi har tre store bygninger, der huser værelser, kantine og et hyggerum med billard og bordtennis. Værelserne er alle udstyret med trådløs WI-FI-forbindelse, skrivebord og seng. Mange af vores værelser indeholder både eget toilet samt bad. De resterende værelser har bad og toilet på gangen. Der er desuden flere fælles køkkener.

Noget af det vigtigste vi tilbyder, er de rolige omgivelser. Omgivet af marker og smuk natur ligger Camp Femern Bælt forholdsvist uforstyrret. Her er gode forudsætninger for en god nats søvn inden dagens strabadser, eller for at nyde en rolig aften på værelset.

Lokal bemanding på både Femern tunnel og camp

Der kommer en masse dygtige folk udefra, som står for byggeriet af den kommende Femern forbindelse. En forbindelse, som bliver vigtig for samarbejdet på tværs af landegrænser og som vil åbne op for nye muligheder for privatpersoner, såvel som virksomheder. Byggeriet har dog også en positiv effekt på lokalbefolkningen.

På Femernbyggeriets hjemmeside kan du læse, at der i byggeperioden årlig vil være op mod 3.000 personer beskæftiget med byggeriet på byggepladsen i Rødbyhavn. Du er måske en af dem? Men selvom det kommer mange udefra, vil mange også være fra lokalområdet.

Vi ansætter også lokale på vores camp, så det er folk fra Lolland-Falster, der får gavn af de nye beboere. Vi samarbejder med lokale virksomheder om forplejning og rengøring, og de sørger for, at alt er tiptop, når du bor hos os. Det er dem, der står i køkkenet og sørger for, at der er tre rigtig gode måltider om dagen, og de sørger også for at alle fællesarealer tager sig godt ud samt daglig rengøring.